Nieuws

Marc en Wendy Vael-de Keijzer

Welkom op onze nieuwspagina. Van tijd tot tijd zullen wij op deze pagina informatie zetten over ons bedrijf. Deze informatie zal onder andere gaan over de verschillende producten die wij verbouwen, wanneer ze geoogst worden en wanneer ze in de boerderijwinkel of ons kraampje te koop zijn.

Veel plezier met het lezen.

Marc & Wendy

mark en wendy vael

Nieuwe aardappelen, een delicatesse

De nieuwe aardappelen ze zijn er weer! 

deze aardappelen zijn de eerste van het land in het voorjaar (nieuwe oogst). Oogst gebeurd als ze nog niet helemaal uitgegroeid zijn, ze hebben een erg dunne schil maar zijn heerlijk van smaak. De eerste nieuwe aardappelen van eigen bodem zijn vanaf nu bij ons te koop.

Tip bewaar ze donker.

ASPERGES 2019

De eerste volle grond- asperges zijn alweer gestoken, onze winkel voor asperges gaat op 17-april open. De eerste en tweede paasdag open van 11.00u tot 14.30u.

 

Onze asperges zijn vanaf heden t/m 25 mei 2019 verkrijgbaar. Dit vanwege stopzetting aspergeteelt. De redenen hiervan is dat er de laatste aantal jaren een te hoge arbeidsdruk binnen ons bedrijf ontstaan is wat met name te maken heeft met de veranderende weersomstandigheden. De voorjaarswerkzaamheden van de akkerbouwgewassen kruisen elkaar te veel met het oogst seizoen van de asperges, hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Wel gaan we zoals van ouds door met de verkoop van aardappelen; uien en verse scharrel eieren, dit wordt in de toekomst waarschijnlijk verder uitgebreid. We houden ons beleefd aanbevolen.

 

VROEGE AARDAPPELEN 2019

De aller vroegste aardappelen zijn alweer gepoot, deze  groeien onder doorzichtig plastic  om vervolgens medio eind mei geoogst te kunnen worden.

Friet – aardappelen ras: AGRIA

Zelf Uw smakelijke goud gele frietjes bakken het kan, vanaf heden hebben wij voor U friet geschikte aardappelen van het ras AGRIA. Deze aardappel heeft een uitstekende bak eigenschap, kleur: goud geel frietje met een volle aardappelsmaak bij ons geteeld op kleigrond.  Als U trek heeft om zelf verse frietjes te bakken dan hebben wij deze aardappel voor  U in onze boerderij winkel liggen, graag tot dan.

Bintje verse oogst

Bij ons verkrijgbaar bintje aardappelen vers afland, bewaar de aardappelen op een koele droge en donkere plaats. Bintje zijn op dit moment verpakt per 5kg en per 10kg.

NIEUWE UIEN

Vanaf nu te koop in onze boerderijwinkel verse uien zo uit de grond.

Bewaartip: het groene loof van de uien niet verwijderen totdat je de uien nodig hebt voor gebruik, leg de verse uien ergens op een plekje of hang ze op waar ze goed kunnen drogen. (niet in de felle zon).

POLDER AARDAPPELEN

Nieuwe oogst polder aardappelen, ook wel primeur aardappelen genoemd. Voor ze echt rijp en volgroeid zijn worden ze vers gerooid en met de hand opgeraapt en verpakt. Kenmerkend van primeur aardappelen zijn de dunne schil, de versheid, de aparte smaak en ze zijn fijn tot middelgroot van formaat. Deze primeur aardappelen zijn bij ons verkrijgbaar in onze boerderijwinkel.

NIEUWE AARDAPPELEN

Nieuwe oogst aardappelen, bij ons nu verkrijgbaar, deze aardappelen zijn van onze eigen bodem en worden vers geoogst en verkocht.

hemelvaartsdag

op hemelvaartsdag zijn wij voor asperges geopend van 10.00u tot 18.00u

kruidendrank

Tijdens het aspergeseizoen bij ons verkrijgbaar het streekproduct uit de kelder van Absdale: Sliertemie kruidige 4 jaargetijden drank.

Tip: Deze kruidige wijn fris serveren met ambachtelijke paté en/of abdij kazen.