Nieuws

Marc en Wendy Vael-de Keijzer

Welkom op onze nieuwspagina. Van tijd tot tijd zullen wij op deze pagina informatie zetten over ons bedrijf. Deze informatie zal onder andere gaan over de verschillende producten die wij verbouwen, wanneer ze geoogst worden en wanneer ze in de boerderijwinkel of ons kraampje te koop zijn.

Veel plezier met het lezen.

Marc & Wendy

mark en wendy vael

VROEGE AARDAPPELEN 2019

De aller vroegste aardappelen zijn alweer gepoot, deze  groeien onder doorzichtig plastic  om vervolgens medio eind mei geoogst te kunnen worden.

Friet – aardappelen ras: AGRIA

Zelf Uw smakelijke goud gele frietjes bakken het kan, vanaf heden hebben wij voor U friet geschikte aardappelen van het ras AGRIA. Deze aardappel heeft een uitstekende bak eigenschap, kleur: goud geel frietje met een volle aardappelsmaak bij ons geteeld op kleigrond.  Als U trek heeft om zelf verse frietjes te bakken dan hebben wij deze aardappel voor  U in onze boerderij winkel liggen, graag tot dan.

Bintje verse oogst

Bij ons verkrijgbaar bintje aardappelen vers afland, bewaar de aardappelen op een koele droge en donkere plaats. Bintje zijn op dit moment verpakt per 5kg en per 10kg.

NIEUWE UIEN

Vanaf nu te koop in onze boerderijwinkel verse uien zo uit de grond.

Bewaartip: het groene loof van de uien niet verwijderen totdat je de uien nodig hebt voor gebruik, leg de verse uien ergens op een plekje of hang ze op waar ze goed kunnen drogen. (niet in de felle zon).

POLDER AARDAPPELEN

Nieuwe oogst polder aardappelen, ook wel primeur aardappelen genoemd. Voor ze echt rijp en volgroeid zijn worden ze vers gerooid en met de hand opgeraapt en verpakt. Kenmerkend van primeur aardappelen zijn de dunne schil, de versheid, de aparte smaak en ze zijn fijn tot middelgroot van formaat. Deze primeur aardappelen zijn bij ons verkrijgbaar in onze boerderijwinkel.

NIEUWE AARDAPPELEN

Nieuwe oogst aardappelen, bij ons nu verkrijgbaar, deze aardappelen zijn van onze eigen bodem en worden vers geoogst en verkocht.

hemelvaartsdag

op hemelvaartsdag zijn wij voor asperges geopend van 10.00u tot 18.00u

kruidendrank

Tijdens het aspergeseizoen bij ons verkrijgbaar het streekproduct uit de kelder van Absdale: Sliertemie kruidige 4 jaargetijden drank.

Tip: Deze kruidige wijn fris serveren met ambachtelijke paté en/of abdij kazen. 

Asperges 2018

Na lang wachten oogsten we intussen weer een aantal kilo’s volle gronds asperges.

De verwachting is dat dit in de loop van week 17 (laatste week van april) wel zal vermeerderen, zodat we dan weer iedere dag verse asperges kunnen oogsten.