Nieuws

Marc en Wendy Vael-de Keijzer

Welkom op onze nieuwspagina. Van tijd tot tijd zullen wij op deze pagina informatie zetten over ons bedrijf. Deze informatie zal onder andere gaan over de verschillende producten die wij verbouwen, wanneer ze geoogst worden en wanneer ze in de boerderijwinkel of ons kraampje te koop zijn.

Veel plezier met het lezen.

Marc & Wendy

mark en wendy vael

NIEUWE OOGST UIEN 2021

Momenteel zijn er bij ons weer nieuwe uien te koop, ze komen nog vers af land.

 

TIP: uien drogen!

snij het loof er niet af, doe dit pas als je de ui wil gaan gebruiken. Laat de ui mooi gespreid drogen op bijvoorbeeld een krant of hang ze aan een koordje in een ruimte met luchtcirculatie en uit de felle zon.

NIEUWE AARDAPPELEN 2021

nu te koop de allereerste aardappelen 2021, ras Frieslander. Deze aardappelen zijn eigen teelt, ze worden vers geoogst en smaken ook erg lekker.

Nieuwe aardappelen worden ook wel de primeur aardappelen genoemd, kenmerkend: ze zijn nog niet volgroeid waardoor de schil nog erg dun is. Tip bewaar deze op een donkere plaats.

NIEUWE BEWAARMIDDELEN AARDAPPELEN

Als je aardappelen een aantal weken laat liggen kiemen ze dat is normaal. De vraag waarom kiemen ze niet na al die maanden in onze opslag? Het antwoord is eenvoudig: voor afgaande jaren werden de aardappelen tijdens het inschuren behandel met chloor IPC, maar vanaf 2020 mag dat niet meer. Met deze eenmalige chloor behandeling kon je de aardappelen bijna een jaar lang bewaren. Maar er is iets aan de hand de EU verbiedt het gebruik van chloor IPC, dus geen behandeling meer met dit middel. Het verbod hiervan is echt ingrijpend.

Nu hebben we te maken met een veel duurder middel namelijk ARGOS dit is een geurig biologisch alternatief, deze bestaat uit olie van sinaasappelschillen. Argos is een product dat de kiemen van de aardappel afbrand, zodra de aardappelen beginnen te kiemen worden ze bij ons vergast met Argos, dit vind plaats om de 4 tot 5 weken tijdens het gehele bewaarseizoen.

Belangrijk is dat je de aardappelen koel en donker bewaard.

BINTJE AARDAPPELEN KOPEN

Korte keten direct van het land naar de klant, alle werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd.

Ons assortiment aardappelen zijn:                                                                                                                                                                                                                                                                                                           bintje; een veelzijdige aardappel                                                                                                                                                                                                                                                                                                               agria; friet aardappel                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   in de zomer hebben we frieslander, deze is geschikt voor te koken en voor frietjes te bakken.

EET SMAKELIJK

VERSE UIEN

Vanaf nu bij ons te koop verse uien.

ZE ZIJN ER WEER

        NIEUWE AARDAPPELEN 2020

Voor de echte aardappel liefhebber is de tijd weer aangebroken, de eerste eigen geteelde nieuwe oogst aardappelen zijn bij ons weer verkrijgbaar, rechtstreeks van het land naar de klant.

lekker komt van dichtbij

koop lokaal

Beste Klanten,

Jullie hebben allemaal het nieuws gelezen over corona-virus en de gevolgen ervan.

In deze moeilijke periode is onze zelfbedieningswinkel gewoon geopend dagelijks van 8.00u tot 20.00u.

We hebben zeker nog voldoende heerlijke aardappelen in voorraad liggen, die opgeslagen liggen  in onze aardappel-bewaarcellen om de kwaliteit te kunnen garanderen.

heeft u vragen stuur een mail of bel ons.

met vriendelijke groeten,

Maatschap  Vael de Keijzer

 

AGRIA AARDAPPELEN KOPEN

Agria is een echte frietaardappel en vanaf nu bij ons te koop in onze boerderij-winkel.

 

Ben u als zakelijke klant geïnteresseerd in onze eigen geteelde verse friet-aardappelen neem dan contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

de aardappelrassen die wij op dit moment hebben zijn bintje en agria

certificering aardappelen en uien

Vanaf dit jaar (2019) zijn al onze aardappelen en uien in plaats van voedselveiligheid GLOBAL G.A.P. gecertificeerd. Dit maakt duidelijk dat onze aardappelen en uien worden geproduceerd met een minimale milieu-impact, dit door minder chemische stoffen te gebruiken en verstandig om te gaan met de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

 

De Bintjes,

Onze bintje aardappelen zijn dit jaar van goede kwaliteit, ze zijn glas-vrij. Deze aardappelen zijn onder andere geschikt voor te koken; frituren; stamppotten; puree; kroketjes of een lekkere aardappel ovenschotel. Onze aardappelen komen gegarandeerd van onze eigen bodem, eenmaal van het land worden ze in de aardappel cel  bewaard vervolgens gesorteerd, verpakt en verkocht aan de klant. Alles in eigen beheer.

De uien die we nu verkopen zijn bewaar uien ook deze zijn van goede kwaliteit. De uien die wij verkopen komen net zoals de aardappelen ook van eigen bodem en de werkzaamheden worden ook in eigen beheer uitgevoerd en in onze eigen bewaar cel opgeslagen.

Bij de verkoop van  aardappelen en uien houden we rekening met de wensen van de klant. Voor advies, hoeveelheden of over de verkoop van onze producten dan kan je altijd contact met ons opnemen via de mail of telefonisch, wij staan u graag te woord.