Nieuws

Marc en Wendy Vael-de Keijzer

Welkom op onze nieuwspagina. Van tijd tot tijd zullen wij op deze pagina informatie zetten over ons bedrijf. Deze informatie zal onder andere gaan over de verschillende producten die wij verbouwen, wanneer ze geoogst worden en wanneer ze in de boerderijwinkel of ons kraampje te koop zijn.

Veel plezier met het lezen.

Marc & Wendy

mark en wendy vael

OOGST NAJAAR 2022

Verse oogst BINTJE – aardappelen, vanaf heden te koop in onze winkel. Vanaf half september zullen er ook weer AGRIA –  aardappelen te koop zijn.

bewaar uien zijn bij ons binnenkort ook weer beschikbaar (rond tweede week september).

AARDAPPELEN 2022

De allereerste aardappelen van 2022 zijn er weer vanaf 10 juni 2022.

aardappel ras: frieslander.

NIEUWE OOGST UIEN 2021

Momenteel zijn er bij ons weer nieuwe uien te koop, ze komen nog vers af land.

 

TIP: uien drogen!

snij het loof er niet af, doe dit pas als je de ui wil gaan gebruiken. Laat de ui mooi gespreid drogen op bijvoorbeeld een krant of hang ze aan een koordje in een ruimte met luchtcirculatie en uit de felle zon.

NIEUWE AARDAPPELEN 2021

nu te koop de allereerste aardappelen 2021, ras Frieslander. Deze aardappelen zijn eigen teelt, ze worden vers geoogst en smaken ook erg lekker.

Nieuwe aardappelen worden ook wel de primeur aardappelen genoemd, kenmerkend: ze zijn nog niet volgroeid waardoor de schil nog erg dun is. Tip bewaar deze op een donkere plaats.

NIEUWE BEWAARMIDDELEN AARDAPPELEN

Als je aardappelen een aantal weken laat liggen kiemen ze dat is normaal. De vraag waarom kiemen ze niet na al die maanden in onze opslag? Het antwoord is eenvoudig: voor afgaande jaren werden de aardappelen tijdens het inschuren behandel met chloor IPC, maar vanaf 2020 mag dat niet meer. Met deze eenmalige chloor behandeling kon je de aardappelen bijna een jaar lang bewaren. Maar er is iets aan de hand de EU verbiedt het gebruik van chloor IPC, dus geen behandeling meer met dit middel. Het verbod hiervan is echt ingrijpend.

Nu hebben we te maken met een veel duurder middel namelijk ARGOS dit is een geurig biologisch alternatief, deze bestaat uit olie van sinaasappelschillen. Argos is een product dat de kiemen van de aardappel afbrand, zodra de aardappelen beginnen te kiemen worden ze bij ons vergast met Argos, dit vind plaats om de 4 tot 5 weken tijdens het gehele bewaarseizoen.

Belangrijk is dat je de aardappelen koel en donker bewaard.

BINTJE AARDAPPELEN KOPEN

Korte keten direct van het land naar de klant, alle werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd.

Ons assortiment aardappelen zijn:                                                                                                                                                                                                                                                                                                           bintje; een veelzijdige aardappel                                                                                                                                                                                                                                                                                                               agria; friet aardappel                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   in de zomer hebben we frieslander, deze is geschikt voor te koken en voor frietjes te bakken.

EET SMAKELIJK

VERSE UIEN

Vanaf nu bij ons te koop verse uien.

ZE ZIJN ER WEER

        NIEUWE AARDAPPELEN 2020

Voor de echte aardappel liefhebber is de tijd weer aangebroken, de eerste eigen geteelde nieuwe oogst aardappelen zijn bij ons weer verkrijgbaar, rechtstreeks van het land naar de klant.

lekker komt van dichtbij

koop lokaal

Beste Klanten,

Jullie hebben allemaal het nieuws gelezen over corona-virus en de gevolgen ervan.

In deze moeilijke periode is onze zelfbedieningswinkel gewoon geopend dagelijks van 8.00u tot 20.00u.

We hebben zeker nog voldoende heerlijke aardappelen in voorraad liggen, die opgeslagen liggen  in onze aardappel-bewaarcellen om de kwaliteit te kunnen garanderen.

heeft u vragen stuur een mail of bel ons.

met vriendelijke groeten,

Maatschap  Vael de Keijzer