Onze producten

Aardappelen

Hoe groeit uw aardappel

Mrt/apr: nadat de grond door grondbewerking gereed is gemaakt, worden de aardappelen gepoot. Vervolgens worden ze voorzien van de juiste kunstmeststoffen om daarna aangeaard te worden.

Mei: opkomst van de aardappel, het groene loof komt boven en ontwikkelt zich verder.

Juni/juli: het gewas is volgroeid, de aardappelen beginnen zich onder de grond te ontwikkelen van mini knolletjes tot grotere knollen. Bij te droog weer wordt het gewas beregend.

Aug/sept: de aardappelplant begint af te sterven en de knollen onder de grond worden steeds groter.

Okt: aardappelen worden gerooid en gaan in bewaring, vervolgens worden ze gesorteerd en verpakt, zodat jullie onze “patatten” kunnen bereiden voor jullie dagelijkse smaakvolle maaltijd. Alle werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd.

ploegen voorjaar 2019

Op onze boerderij kunt u alle dagen terecht om aardappelen en uien te kopen. De aardappelen en uien worden voor de thuisverkoop door onszelf gesorteerd en verpakt in netzakjes. Bintje aardappelen zijn verkrijgbaar vanaf eind augustus t/m eind mei. Berber aardappelen zijn verkrijgbaar vanaf eind mei t/m augustus. Er zijn dus het gehele jaar door aardappelen bij ons te verkrijgen.

Wat maakt onze aardappelen bijzonder!

Kostprijs en hoeveelheid per hectare zijn minder belangrijk. Belangrijk voor ons is:

  • de kwaliteit en smaak.
  • dat ze met zorg worden geteeld, zo van het land op je bord.

Van onze smaakvolle bintje aardapppelen kun je op veel manieren lekker genieten: gekookt, gebakken, puree, ovenschotels, aardappelkroketjes, etc.

*** TIP ***

Als consument heeft u ook invloed op de bruikbaarheid en de kwaliteit van onze aardappelen:

  • aardappelen voorzichtig behandelen en dus niet gooien met de zakken.
  • thuis bewaren in een koele, droge en donkere ruimte.

Wij hebben de volgende aardappelrassen:

Berber
vroege aardappel, redelijk vastkokend, vleeskleurig geel, geschikt voor koken, bakken, ovenschotels en salades.
Bintje
late bewaaraardappel, bloemig, vleeskleurig lichtgeel, geschikt voor koken, pureren, frituren, aardappelkroketjes en ovenschotels.
Agria
Dit aardappelras is speciaal ontwikkeld voor de fritesproductie. Kenmerkend voor deze aardappelen is de lange ovale vorm en gele vleeskleur.
De aanbevolen bereidingswijze van de Agria is frituren, voor smakelijke, goudgeel gebakken frietjes of aardappelschijfjes. De bakkwaliteit is uitstekend, maar ook voor bv stampot is de Agria zeker geschikt.
Wij bieden u deze aardappelen graag aan. De Agria is een laat ras en zal medio oktober beschikbaar zijn.
aardappelruggen frezen

Uien

In het voorjaar worden de uien gezaaid, zo wordt de eerste stap gezet naar een perfecte basis voor een goede en betrouwbare ui van hoge kwaliteit.  Er volgt een groeiperiode en bolling van de ui. 

In het najaar worden de uien gerooid en liggen ze op het land op zwad. Als het mooi droog en zonnig weer is worden ze opgeladen en in de bewaarloods gereden. In deze loods worden de uien bewaard en gedroogd. De ui is een veel gebruikte groente in de keuken.

Uien worden bij ons verkocht aan de groothandel en aan de particuliere klant. Voor de particuliere klant worden de uien gesorteerd en verpakt per 5kg en per 10kg. Wens je grotere hoeveelheden laat het dan even weten.

uien

Eieren

eieren van vael

Iedere dag een ei. Wij verkopen kakelverse scharreleieren in doosjes van 10 stuks. Lege eierdoosjes zijn bij ons altijd welkom, zo denk je ook mee aan het milieu.

Granen

Een onmisbaar gewas in het bouwplan. Tarwe dient als gewasrotatie binnen het bouwplan, het zorgt voor een goede bodemvruchtbaarheid en -structuur. Er komt rust in de bodem. Tarwe wordt bij ons geteeld met veevoeder als bestemming.

tarwe

Suikerbieten

suikerbieten

Vast onderdeel in ons bouwplan, zaaitijdstip begin april, oogst rond oktober/november. In het najaar worden de bieten gerooid, waarna ze tijdelijk buiten op een verharde ondergrond worden opgeslagen. De bieten worden met de kraanmachine op vrachtwagens geladen om daarna afgeleverd te worden aan de suikerfabriek.

Mais

Dit gewas behoort tot de graangewassen, oorspronkelijk komt mais uit Midden – Amerika. De meeste mais die hier in Nederland geteeld wordt dient als veevoeder .

mais

Graszaadteelt

graszaad

Graszaad wordt geteeld door gras in te zaaien. Het gras komt in bloei en ontwikkelt zaden, deze zaden worden geoogst en gedroogd.